Wie zijn wij?

Initiatiefnemer

De initiatiefnemer is François Huysmans. Hij werkte meer dan 25 jaar in de horeca waarvan het overgrote deel als Maître Sommelier in bekende sterrenrestaurants. Nadien hield hij zich professioneel bezig met zijn passie: wijn. Hij ligt mee aan de basis van deze digitale restaurantgids FoodTaster.be omdat hij enerzijds de restaurantklanten wil helpen een keuze te maken aan de hand van een quotering voor de totaalbeleving en anderzijds de kwaliteitsrestaurants wil stimuleren.

WineTaster

Marc Gillis studeerde Wijnkunde en Likeurstokerij aan het COOVI. Naast diploma’s “Italiaanse wijnen” en “German Wine Certificate” werd hij winnaar van de Wine World Taster of the Year in 2004. Marc organiseert wijnseminaries en Masterclasses voor professionelen en leidt het eigen dynamisch “International Wine College” te Mechelen. Door zijn passie voor wijn kan hij tevens intens genieten van harmonie tussen gerecht en wijn. Schrijven over wijn en gastronomie is voor hem geen onbekend terrein en hij doet dit vol overgave op een no-nonsense manier, los van elke commerciële binding of verplichting.

PR Verantwoordelijke

Dirk Van Reusel vindt zich als “foodie” volledig terug in het citaat van Guy de Maupassant (Franse schrijver, 19e eeuw): “‘De toutes les passions, la seule vraiment respectable me paraît être la gourmandise” (Van alle passies lijkt smullen me de meest respectabele). Dirk kookt graag en geniet ervan mooie eetmomenten te delen met familie of met vrienden. Op restaurantbezoek waardeert hij een hartelijke ontvangst, een authentiek kader, een voorname bediening en, last but not least, een verfijnde maaltijd. Als jurist oordeelt hij daarover onpartijdig en streng maar rechtvaardig.