De Pastorie

Adres

Plaats 2 , 2460 Lichtaart

Type keuken

Klassieke keuken

Chef

Carl Wens en Wout Wens

04/02/2018

Prijsindicatie

€ 85,00 lunch menu (aantal gangen: 4)

€ 115,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)

€ 112,00 dinner menu (aantal gangen: 6)

€ 154,00 dinner menu (incl. wijnarrangement)


€ 140,00 à la carte

€ 50,00 min. prijs / fles witte wijn

€ 50,00 min. prijs / fles rode wijn

Contacteer De Pastorie

www.restaurantdepastorie.be
info@restaurantdepastorie.be
014/55.77.86

Sluitingsdagen

Zondagavond - maandag - dinsdag

Al meer dan 25 jaar runnen chef Carl Wens en zijn echtgenote en gastvrouw Loes Van Beylen dit restaurant. Een voormalige, eeuwenoude pastorie. De naamkeuze was dus vanzelfsprekend.

We bezoeken De Pastorie op een winterse zondagmiddag. De gastvrouw ontvangt ons vriendelijk en hoffelijk. Ze begeleidt ons meteen naar de bar. Bij ons aperitief passeren enkele eenvoudige amuses de revue. Daarna nemen we in het restaurant plaats aan een mooi gedekte tafel. We voelen ons welkom en op ons gemak.

We opteren voor het vijfgangen Alliance Menu ‘Alles naar Wens’ tegen € 93 pp. Een verwijzing naar de chef. Aangepaste wijnen (€ 38 of € 23 in BOB-arrangement) vergezellen dit menu.
We starten mooi met gerookte paling, Zeeuwse oester, garnalen, puree van charlotte aardappel en een schuim van wodka. Een rijkelijk gerecht dat smaakt.

Daarna serveert de chef ons een licht overgare tarbot met kreeft, fregola en een bouillon van lavas en prei. Wij fronzen ook onze wenkbrauwen op het vlak van samenhang en kruiding.

De Noordzeetong met koolrabi, saus van ganzenlever, wintertruffel en beurre noisette gaat naar de goede richting, maar mist toch wat panache. Bij dit gerecht wordt dezelfde wijn geschonken als bij het tarbotgerecht: een gemiste kans om meer te kunnen proeven van de mooie wijnkaart.
Een perfecte kalfsmignon uit de ‘Green Egg’ is afgewerkt met een natuurjus en humus van linzen, die vrij sterk afsmaakt. Andere begeleiders zijn beetgare schorseneer, aardappel en een crème van wasabi; deze Japanse specerij past helemaal niet bij dit gerecht.

Warme chocolademousse met merengue, pistache, frambozencoulis en ijs van bloedappelsien zijn de bestanddelen van een matig dessert.
Chef Carl Wens serveert een klassieke keuken. Waar we niets op tegen hebben. Authentieke gerechten zonder grote verrassingen. Soms gaat hij de mist in met kruiding en vooral cohesie. Het zaalteam is vlot, vriendelijk en heel professioneel.

In de zomer kan je op het terras genieten van de prachtige tuin. Na 4 uur tafelen verlaten we de zaak. In de naam van de Vader, de Zoon en de Pastorie. Amen.

Klimaat Keuken !

Onze beoordeling: Smaakbeleving en presentatie gerechten: 50/70 – Bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 26/30 – Totaal: 76/100