Wie zijn wij?

Initiatiefnemer

De initiatiefnemer is François Huysmans. Hij werkte meer dan 25 jaar in de horeca waarvan het overgrote deel als Maître Sommelier in bekende sterrenrestaurants. Nadien hield hij zich professioneel bezig met zijn passie: wijn. Hij ligt mee aan de basis van deze digitale restaurantgids FoodTaster.be omdat hij enerzijds de restaurantklanten wil helpen een keuze te maken aan de hand van een quotering voor de totaalbeleving en anderzijds de kwaliteitsrestaurants wil stimuleren.

Persverantwoordelijke

Patrick Van Gompel is al bijna 40 jaar journalist. Sinds 1989 werkt hij voor VTM-Nieuws. Het is een man van vele oorlogen maar hij is ook niet bang voor een goed glas wijn en een sobere doch voedzame maaltijd. Voortaan zal hij voor FoodTaster.be regelmatig ergens aanzitten. En hij schrijft daarover wat hij wil. Zoals we hem kennen. Hij is ook voorzitter van de Vereniging tegen Verkleinwoordjes in Restaurantjes. Hij wil restaurants graag duidelijk maken dat een “glas” wijn meer waard is én beter smaakt dan een “glaasje” wijn. Restaurants die weinig verkleinwoorden gebruiken zullen hiervoor een positieve vermelding krijgen.

 

PR Verantwoordelijke

Dirk Van Reusel vindt zich als “foodie” volledig terug in het citaat van Guy de Maupassant (Franse schrijver, 19e eeuw): “‘De toutes les passions, la seule vraiment respectable me paraît être la gourmandise” (Van alle passies lijkt smullen me de meest respectabele). Dirk kookt graag en geniet ervan mooie eetmomenten te delen met familie of met vrienden. Op restaurantbezoek waardeert hij een hartelijke ontvangst, een authentiek kader, een voorname bediening en, last but not least, een verfijnde maaltijd. Als jurist oordeelt hij daarover onpartijdig en streng maar rechtvaardig.

WineTaster

Marc Gillis studeerde Wijnkunde en Likeurstokerij aan het COOVI. Naast diploma’s “Italiaanse wijnen” en “German Wine Certificate” werd hij winnaar van de Wine World Taster of the Year in 2004. Marc organiseert wijnseminaries en Masterclasses voor professionelen en leidt het eigen dynamisch “International Wine College” te Mechelen. Door zijn passie voor wijn kan hij tevens intens genieten van harmonie tussen gerecht en wijn. Schrijven over wijn en gastronomie is voor hem geen onbekend terrein en hij doet dit vol overgave op een no-nonsense manier, los van elke commerciële binding of verplichting.

Onze partners