Ter Leepe

Torhoutsesteenweg 168

8210 Zedelgem

77 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Kristof Marrannes

Sluitingsdagen:

Zondagavond - maandag - woensdag
050/20.01.97 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Na een eerste bezoek in februari 2016 gaat FoodTaster.be op 7 september 2017 opnieuw langs in feestzaal-restaurant Ter Leepe in Zedelgem.

Sommelier Dieter Vercruysse ontvangt en begeleidt ons naar een ronde, ruime, sobere doch smetteloos gedekte tafel die ons beiden zicht biedt over de eetzaal.

Daarna is het wel lang wachten op zijn aperitiefvoorstellen, de overhandiging van de kaart en de toelichting daarvan.

Chef Kristof Marrannes voorziet klaarblijkelijk niet in een ‘à la carte’. De keuze is beperkt tot een 5 of 6 gangenmenu ‘Smaak en Innovatie’ tegen € 105 of € 130, ofwel een marktmenu. Dit marktmenu werd ingevolge een actie van restaurantgids Dining City van 4 tot en met 15 september 2017 vervangen door een 5 gangenmenu ‘Dining with the Stars’ tegen € 60. Wij stelden vast dat het menu van deze tijdelijke aanbieding, op een oester links, een stukje ganzenlever rechts en nog wat frambozen op het einde, niet veel verschilde van het bijna dubbel geprijsde ‘Smaak en Innovatie’ menu. Kan men ons ten kwade duiden dat wij er dan voor opteren om met ‘Sterren te Dineren’?

Niet minder dan 5 verzorgde amuses brengen dadelijk verstrooiing en volop amusement.

In een niet al te vlot tempo volgen daarna 3 visgerechten. Eerst ceviche van zeebaars, carabineiro, gerookte paling, komkommervariëteiten, gelakte pulpo met gerookte aubergine, thaïse vinaigrette en ijspoeder van cumbava. Daarna pladijs met bereidingen van eekhoorntjesbrood en hoevekip, gefermenteerde look en (opnieuw) inktvis ‘carbonara style’. Tot slot king crab, crème van gerookte courgette, kimchi, gebakken ratte aardappel, emulsie van jonge ui en een jus van kafirblad.

Wij stellen vast dat de keuken enorm veel aandacht besteedt aan de bordpresentatie. Alle bereidingen vereisen veel werk met telkens een veelheid van ingrediënten. Hierdoor verdwijnt de essentiële aandacht voor de hoofdproducten en hun gaartijd evenwel naar het zijplan en is ook de smaakharmonie niet altijd even duidelijk.

De ontstane teleurstelling wordt niet meer goedgemaakt door de mooi op tafel gebrachte gebarbecuede filet van wilde eend met de heden ten dage blijkbaar onvermijdelijke rode biet, met rode ui, kers en een jus van gebrande (opnieuw) ui.

Ook in het dessert laat de keuken het oog opnieuw mee-eten: een café maison met het eigen logo. Kunstig!

Wij dineerden‘Sterrengewijs’ zeer voordelig, maar zonder veel schittering!Prijsindicatie (07-09-2017)

€ 53,00 uitgezonderd zondag lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 70.00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 105,00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 150,00 diner menu (incl. wijnarrangement)


€ 35.00 min. prijs / fles witte wijn
€ 39,00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk
Parking beschikbaar