Sir Anthony Van Dijck

Oude Koornmarkt 16 "Vlaeykensgang"

2000 Antwerpen

80 /100

Type keuken:

Klassieke keuken

Chef:

Jöran De Backer - gastvrouw Natalie Wuestenbergs

Sluitingsdagen:

Zondag - maandag
03/231.61.70 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

FoodTaster had, sinds de overname door chef Jöran De Backer in januari 2017, nog niet de gelegenheid er te tafelen. Jammer zo blijkt!

Sir Anthony Van Dijck is een van de mooiste restaurants van de Koekenstad Antwerpen. Het is weggestopt in de Vlaeykensgang. Dat is het kleinste straatje van Antwerpen, dat in 1968 door antiquair Axel Vervoordt werd aangekocht en vervolgens door hem, uiterst zorgvuldig, authentiek gerestaureerd. Ieder huis ademt er nog steeds de sfeer uit van de 16de eeuw. Van zodra je, via de drukke Oude Koornmarkt, het restaurant betreedt kom je tot rust en ben je meteen -21ste eeuws gezegd- “zen”.

Sinds januari 2017 is chef Jöran De Backer bevelhebber van dit culinair vlaggenschip. In de zaal kan hij rekenen op zijn echtgenote Natalie Wuestenbergs en op de stijlrijke topmaître Paul Scharpé die het jonge zaalpersoneel bekwaam aanstuurt.

Het menu is een absolute aanrader prijs-kwaliteit. Het voorgerecht met kreeft, pasta en een coulis van erwten is gewoon subliem. Tijdens ons tweede bezoek aten we à la carte en ook dit is pure verwennerij. Klassieke gerechten met een moderne toets en ruime porties. We genoten van gerookte zalm, asperge bavarois met dorade, een carré van Iberico varkenvlees en een perfecte runder rib eye.

De bediening door de ervaren Maître Paul is zeer professioneel en met veel enthousiasme. Samen met de klantvriendelijke gastvrouw Natalie en het jonge zaalteam worden de gasten verwend in dit unieke historisch kader. Meteen een favoriet van FoodTaster.be. Reserveren is een must.

Prijsindicatie (03-05-2017)

€ 42,00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 67,00 diner menu (aantal gangen: 5)

€ 79,00 à la carte

€ 44,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 44,00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit
-->