La Source

Paalsteenlaan 90

3620 Lanaken

87 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Ralf Berendsen

Sluitingsdagen:

Zaterdagmiddag - zondag - maandag
089/73.97.77 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Restaurant “La Source” is gelegen in Lanaken, midden een oase van groen. Het ruime terras ziet uit over een smetteloos onderhouden tuin, met een getrimd gazon en eeuwenoude bomen. In deze zalig rustgevende setting genoten we van ons aperitief, terwijl we ons lieten adviseren door sommelier Thijs van Sambeeck. Hij doet zijn beroep met heel veel passie en samen met chef Ralf Berendsen maakt hij er een erezaak van om de wijnen en de gerechten zo precies mogelijk op elkaar af te stemmen. Deze culinaire kruisbestuiving leidt tot onnavolgbare smaakbelevingen, waarbij de uitkomst meer is dan de som van de delen. Thijs Van Sambeeck is verkozen door FoodTaster tot derde beste sommelier in Vlaanderen.

Wij kozen het Menu Gourmand, versie zes gangen, met het begeleidende wijnarrangement en lieten ons meevoeren in een ontdekkingsreis van smaken, aroma’s en texturen, verrijkt met de trefzekere wijnkeuze, waarvan de accuratesse het métier van sommelier Thijs van Sambeeck extra in de verf zette. Eerste hoogtepunt was de Hamashi-makreel met komkommer, yoghurt en jalapeño. De sensuele textuur en rijke vettigheid werden op een sublieme manier gecoupeerd door de speelse frivole fruitigheid van de “Plotznner” Weissburgunder van de Kellerei St. Pauls uit de Alto Adige. Ander hoogtepunt vormde het “Rubia Gallega”-rund met een begeleiding van eekhoorntjesbrood en aubergine. Smaakgewijs was dit al een beetje een prelude op de herfst, met zijn zalig rijke ingekookte fond. Hierbij kwam de Cuvée “Élégante” 2011 van Château Haut-Blanville, een fluwelige wijn op basis van pure Syrah met tonen van rood fruit en chocolade tannines.

“La Source” is een buitengewoon restaurant op een buitengewone locatie. Elk stukje van de puzzel klopt. Als gastronoom en als wijnliefhebber rest er maar één boodschap: laat u verwennen! U bent hier in goede handen!

Prijsindicatie (16-08-2017)

€ 49.00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 79,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 83.00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 132 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 119.00 à la carte

€ 45,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 50,00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit
Parking beschikbaar
Hotel in de buurt
Huiswijn aanwezig

Onze partners