Kokovin

Heidebaan 46

9100 Sint-Niklaas

73 /100

Type keuken:

Klassieke keuken

Chef:

Dominik Brouwers - Gastvrouw: Peggy Bruynseels

Sluitingsdagen:

Zaterdagmiddag - zondagavond - dinsdag - woensdag
03/766.86.61 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Patrick Van Gompel eet bij Kokovin.

Kwaliteit, smaak en stijl.

Er zijn zo van die restaurants waar je bij het buitengaan onmiddellijk denkt: hier kom ik graag terug en dat zal nog niet te lang duren. Kokovin in Sint-Niklaas is zo een restaurant.

Mooi fris interieur, lekkere gerechten, fijne bediening. Kwaliteit, smaak en stijl. Zo hebben we het graag.

Ik ben dol op gerookte zalm als de kwaliteit goed is. En ja hoor. Het voorgerecht is de huis gerookte Schotse zalm, à la minute flinterdun gesneden en klassiek afgewerkt met een brioche, gesnipperde ui, crème d’ Isigny (room AOC (!) uit Isigny in Normandië, volgens nogal wat kenners de beste kwaliteit boter en room van Frankrijk) , Avruga-kaviaar (geen eitjes van de steur, maar lekkere namaak) en shiso (een Japanse plant, familie van de munt). De zalm is ambachtelijk gemarineerd met kruiden en grof zout en gerookt “au milieu du jardin”, zoals vrouw des huizes Peggy Bruynseels er trots aan toevoegt.

Het hoofdgerecht is een trefzeker gekozen combinatie van rosé gebraden filet van hert en hazenrug, zwarte pens en wintergroenten, savooikool met spek en Brussels witloof. Afgewerkt met portosaus met truffel en aardappelbeignets met tuinkruiden. Daar blijf je voor zitten. En heel knap gedaan: het geheel is een uitstekende variatie van goed uitgesproken smaken.

Tafelgenoot François Huysmans heeft in de mooie wijnkaart een Nebbiolo gevonden van L.A. Cetto. 2013. De smaak van Piemonte uit de Baja California in Mexico! Mexicaanse wijn dus. Uitstekend zeg.

Dessert of geen dessert? Wie zegt er nee tegen een perfect gemaakt tarte tatin? De appeltaart op zijn kop met een flinke bol vanille ijs, gedroogde appel en een scheut Calvados. Dit is hoe een tarte tatin moet zijn.

Bij de koffie zou een suikerklem handig geweest zijn om niet te moeten dobbelen met de klontjes. Het is een detail.

Chef Dominik Brouwers en vrouw des huizes Peggy Bruynseels mogen trots zijn op hun zaak. Zoon Francis is ondertussen aan de slag gegaan als sous chef. Er is dus na 17 jaar nog altijd een diep vertrouwen in de toekomst. En dat is helemaal terecht.

Onze score: - smaakbeleving en presentatie gerechten: 52/70 - kader, hygiëne, wijnkaart, bediening en klantvriendelijkheid: 21/30 - totaal: 73/100

Prijsindicatie (12-11-2018)

€ 35,00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 55,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 65,00 diner menu (aantal gangen: 4)
€ 95,00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 75,00 à la carte

€ 38,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 38,00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit
Parking beschikbaar
Huiswijn aanwezig