De Griffie

Bampslaan 21

3500 Hasselt

72 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Danny Vanderhoven

Sluitingsdagen:

Zaterdag - zondag - maandag - dinsdag
089/24.05.26 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Na culinaire successen met restaurants in Rekem (Dany V) en Maasmechelen (Ter Hills) zijn Danny Vanderhoven en partner Ineke Dols neergestreken in de stationsbuurt van Hasselt. De Griffie is gelegen in het gebouw van de vroegere jeugdrechtbank aan de Bampslaan.

Het is een concept met een open keuken. Het aantal couverts is beperkt tot 20, met als aanvulling een exclusieve “Chef’s Table” voor 6 personen. Er is geen standaard of vast menu, maar elke dag keuze uit 4 voorgerechten, 3 tussengerechten, 2 desserts en kaas. Deze gerechten worden aan tafel voorgesteld. Een wijnkaart is er ook niet, wel een ‘wijnwand’ met wijnen uit verschillende windstreken en prijscategorieën. Een eyecatcher. Gastvrouw én chef leiden ons naar onze tafel. Er is geen personeel. Een bewuste keuze.

Na even wachten worden karige amuses gepresenteerd: een worst van Durocvarken, look, chili en abrikoos op een snijplank en een Tom Ka Kai met olie van chorizo in een langwerpige glazen buis. De worst dienen we zelf te versnijden en te verdelen.

Ceviche van zeebaars met kingkrab, avocado en mango is een frisse starter van onze 4 gangen maaltijd. In het glas komt een Greco di Tufo uit Italië.

De chef zelf serveert ons de Noordzeekabeljauw met handgepelde garnalen, een bisque, ratte aardappelen en prei. De subtiele afkruiding bekoort ons. Een Chenin Blanc uit Zuid-Afrika vergezelt. De entrecôte van Holsteinrund met mosterdsaus, voorjaarsgroenten en een kroketje van bintje aardappel is à point gebakken. Naar de bakwijze was niet gevraagd! Saignant was beter geweest. ‘The White Album’ van ‘The Beatles’ en een kersige Marques de la Planche begeleiden dit hoofdgerecht. Een brownie met vanille ijs en bloedappelsien vormt het sluitstuk.

Danny gaat terug naar de basis. Dat wil zeggen: een keuken met goede en eerlijke gerechten, verse producten, eenvoudig gepresenteerd en zonder veel poespas. Danny en Ineke dragen het contact met hun gasten hoog in het vaandel.

Ons vonnis (rekening) bedraagt € 264. Na kort beraad besluiten wij geen beroep aan te tekenen.

Onze beoordeling: Smaakbeleving en presentatie van de gerechten: 50/70 - Bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 22/30 - Totaal: 72/100.

Prijsindicatie (10-02-2018)

€ 39,00 lunch menu (aantal gangen: 2)
€ 57,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 68,00 diner menu (aantal gangen: 4)
€ 101,00 diner menu (incl. wijnarrangement)


€ 38,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 38,00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Parking beschikbaar
Huiswijn aanwezig