De Ceder

Molenstraat 1

9150 Kruibeke

78 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Frederick Schaffrath

Sluitingsdagen:

Zaterdagmiddag - zondag - maandag
03/774.30.52 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Het was ons derde bezoek aan "De Ceder". In iets meer dan een jaar tijd heeft de keuken van Frederick Schaffrath veel aan maturiteit gewonnen. De presentatie op de borden is rustiger geworden, de veelheid aan ingrediënten wat ingetoomd. Dat laat de chef toe om zijn talent nog beter te etaleren, zoals bij de pladijsfilet, waar hij gekookte mosselen op een subtiele manier uitspeelt tegen gepaneerde mosseltjes en zo in alle eenvoud een vuurwerk van smaken en texturen veroorzaakt. Een schot in de roos! Smaakrijke gerechten. Chef Schaffrath maakt zich meer en meer los van zijn leermeesters om een eigen, pure en persoonlijke keuken te brengen met eenvoudige maar lekkere basis ingrediënten.

Een tip voor de wijnliefhebber: lever u met gerust gemoed over aan de wijnadviezen van Stefaan Camerlinck. Hij kent de gerechten én de wijnkaart op zijn duimpje en zorgt feilloos voor de spannendste combinaties van to-the-point wijnarrangementen. Er is duidelijk goed gecommuniceerd tussen de keuken en de sommelier over de match wijn-gerecht.

Katrijn, vrouw van chef Frederick en zus van Stefaan Camerlinck, zorgt van haar kant voor een vlotte en onberispelijke service. De communicatie in deze familiezaak verloopt optimaal en dat straalt af op de keuken, de gerechten, de wijnkaart en de bediening. En op de tevreden klanten, natuurlijk. De Ceder heeft sinds 2016 een spiksplinternieuwe B&B Ceder10, juist naast het restaurant, modern maar met een familiale sfeer.

Prijsindicatie (12-01-2017)

€ 37.00 lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 55.00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 69.00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 107.00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 67.00 à la carte

€ 30.00 min. prijs / fles witte wijn
€ 35.00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit
Parking beschikbaar
Hotel in de buurt
Huiswijn aanwezig
-->