Cuines 33

Smedenstraat 33

8300 Knokke-Heist

84 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Edwin Menue - Gastvrouw Fleur Boussy

Sluitingsdagen:

Woensdag - donderdag en zondag
050/60.60.69 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Cuines 33 “zegt het met kleur”Wie van vernieuwing houdt én lekker eten is bij Cuines 33 in Knokke aan het juiste adres. We kiezen het menu “Sabor” (dit betekent smaak) met 5 gangen. Meteen bij het eerste aperitiefhapje ervaren we een ongekende smaaksensatie. De kruiding is perfect, de smaken op mekaar afgestemd en de texturen bijzonder net zoals de originaliteit voor de presentatie, een zwarte steen met gomasio en yuzu op enkele echte stenen, gewoon kei-goed. Er wordt meteen aandacht gevraagd vanaf het eerste gerecht, niemand wil tenslotte een steen eten. Het volgende hapje moet niet onderdoen, zwarte cake van olijven met zalm, dille en yoghurt. Vervolgens schuim van zeekraal met groene sojabonen, pompoen en afzonderlijk een kroepoek met een bom van ganzenlever.

Alle chefs in de keuken komen aan beurt om een gerecht op te dienen telkens met evenveel enthousiasme. Het volgende gerecht met zeebaars blijft op dit niveau, samen met komkommer, ijzerkruid, een halve limoen met jalapeñocrème en limoengranité, fris, exotisch maar daarom niet minder lekker.

We denken dat het vlees van de twee volgende gangen dit niveau niet kan evenaren, maar we vergissen ons, een vlinder gemaakt met rundsvlees, rode biet, ganzenlever en zwarte look en daarna gelakt buikspek met Noorse kreeft, aubergine en een supplement van 5gr. Kaviaar voor 15 euro is het helemaal waard. Als overgang naar het rundsvlees wordt een tussengerecht geserveerd van een lepel kalfstartaar met een grote knook gevolgd door het laatste hoofdgerecht. Dit is opnieuw kalf “BBQ” met wortel, lente-ui, aardappel, vanille, hooi en ansjovis. De opsomming klinkt misschien als een rariteitenkabinet, maar wees gerust de chef heeft dit tot in de perfectie gemixt en gematcht!

Tot slot voor het dessert een creatie met framboos, eucalyptus, zwarte sesam, yoghurt en roos, een afsluiter die helemaal in de lijn van het menu ligt. Voor ons geslaagd en grensverleggend voor onze smaakpapillen. Bij Cuines 33 wordt buiten de lijntjes gekleurd, zeg gerust met veel kleur en zelfs zwarte gerechten maken ons blij. De klantvriendelijke bediening onder leiding van gastvrouw Fleur Boussy verloopt in een vlot tempo en de wijnkaart is in passende stijl opgesteld voor iedere smaak.

Prijsindicatie (02-10-2018)

€ 50,00 Niet op feestdagen lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 62,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 85,00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 126,00 diner menu (incl. wijnarrangement)


€ 43,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 40,00 min. prijs / fles rode wijn
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit
Huiswijn aanwezig
-->