Brabohoeve

Noorderlaan 27

2970 Schilde

66 /100

Type keuken:

Klassieke keuken

Chef:

Christophe Balthazar

Sluitingsdagen:

Dinsdag - zaterdagmiddag
03/430.94.95 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Een nieuwe hotspot in Schilde.

Christophe Balthazar verwelkomde ons hartelijk. Wij mochten van hem onze tafel zelf uitkiezen en opteerden, op zoek naar daglicht in sombere dagen, voor een ruim en keurig gedekt tweetje aan de straatzijde. Een buitenkoelcel verstoorde er bij nader inzien wel ons zicht, maar geen nood: er viel binnen genoeg rond te kijken en te beleven.

Wij gingen van start met een gin-tonic en een glas champagne Bollinger Cuvée spéciale (€ 16). Geen amuses - en op ’t einde ook geen mignardises - maar dat is niet erg: zij nemen dikwijls de eetlust weg en bederven de goesting voor wat nog komt.

De voorgerechten werden in een correct tempo ingezet.

De sint-jacobsvruchten met kalfsterrine en champignons waren heel smaakvol en bevallig afgewerkt met schuimende truffeljus. De coquilles zelf waren aan de buitenzijde mooi aangekorst maar hun textuur hadden wij liever steviger gezien. Aan de overzijde waren de langoustines - het lekkerste schaaldier dat er bestaat – te rijkelijk met olie overgegoten en ook iets te nipt gegaard.

De fazant liet dan even op zich wachten, maar dat was vooraf aangekondigd. Een zacht geprijsde Tasmorcan (Barbera d’Asti) bracht immers voluit genot en plezier.

Het pluimwild daagde uiteindelijk op in een mooie portie en in harmonie met de bijgerechten waarvan vooral de mousseline van knolselder bekoorde. Maar, de fine champagnesaus was zeer vettig en er was geen, minstens véél te weinig room in verwerkt. Kortom, de menuvlag ‘fazant fine champagne’ dekte de bordlading niet.

Wij besloten onze maaltijd ter ener zijde met een baba au rhum: mooi gepresenteerd en aan tafel gul bijgevuld met de betreffende alcohol, maar onvoldoende ‘spongieux’.

Ook de dame blanche aan de overkant van de tafel overtuigde niet helemaal, onder meer omwille van zouttoetsen in de vanille en van hazelnoten in de chocoladesaus.

Wij tafelden in een stijlvol kader en werden bediend op het niveau van ‘de betere brasserie’. De kaft van de menu- en de wijnkaart lag ons letterlijk zeer zwaar in de hand en hun bladzijden oogden een beetje onfris en beduimeld. Inhoudelijk bevatte de wijnkaart veel oudere en dure referenties maar anderzijds bood zij toch een afdoende keuze in goedkopere prijssegmenten.

Onze beoordeling: - smaakbeleving en presentatie van de gerechten: 46/70 - bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 20/30 - totaal: 66/100

De zaalbediening gebruikte zeer veel verkleinwoorden!Prijsindicatie (19-11-2017)

€ 35,00 Niet op zon & feestdagen lunch menu (aantal gangen: 2)
€ 59,00 diner menu (aantal gangen: 3)

€ 70.00 à la carte

€ 34,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 42.00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras
Parking beschikbaar