Blueness

Boulevard de Wielingen 49

4506 JK Cadzand-Bad (Nederland)

77 /100

Type keuken:

Aziatische keuken

Chef:

Jaclyn Kong - Thijs Baert

Sluitingsdagen:

Open maandag - vrijdag 17 u - 01 u - zaterdag - zondag 11 u - 01 u
0031/117.39.60.36 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Het Zeeuwse Strandhotel in Cadzand profileert zich als de plek voor Food & Well Being met 2 restaurants van Sergio Herman in het hotel en één brasserie in de onmiddellijke omgeving. Het hotel is in een volledig nieuwe jas gestoken. Achteraan de lobby bevindt zich het Blueness restaurant met een Aziatisch-Japanse toets. Hier wordt de hotel bar geïntegreerd in het restaurant en kan men terecht voor een cocktail of wijn met een klein gerecht of een waaier aan Japanse gerechten met Zeeuws accent.

Door een paar lapjes blauwe stof loopt men in "Blueness". Buiten de blauwe kleur zorgen deze stoflappen voor weinig enthousiasme, wat in schril contrast staat met de inrichting van dit bar-restaurantconcept. Voor de aankleding en uitrusting lijken kosten noch moeite gespaard, wat zorgt voor een indrukwekkend resultaat. Tafelen aan de bartoog of in de gezellige nissen is een aanrader, de tafels in het midden vallen naar onze mening wat klein uit, zeker als er meerdere gerechten worden geserveerd om te delen.

We worden hartelijk verwelkomd en een cocktail als aperitief is een must. De geoefende barman bereidt rustig elke cocktail individueel met alles erop en eraan. De enthousiaste kelner brengt ondertussen een welkomstdrank en een warm gastendoekje voor onze handen, dit is handig voor het fingerfood dat we op aanraden van de kelner bij het aperitief bestellen. We kiezen een Edamame salty aan 6,50 euro, dit zijn peulen van de sojabonen waarvan alleen de binnenste boontjes gegeten worden, lekker gekruid met algen en zout. En verder gaan we voor een portie Crispy Wontons met een overheerlijke dip van avocado en rode ui (11,50 euro). Blueness biedt bovendien een kleine portie gepekelde gember aan als smaakovergang tussen elke schotel. Deze small bites behoren tot de voordeligste, want een Wagyu charcuterie mix van 60 gram (afgewogen op een weegschaal) wordt aangeboden voor een prijs van 25,50 euro. Maar alle smaken zitten goed: fris, pittig en knapperig. Dit is genieten van bij het begin. Er is een beperkte maar interessante selectie wijnen, die ook per glas verkrijgbaar is. We bestellen een glas witte Dao Descoberta Passarella van 2017, die iets rijker van smaakpallet is, en een glas Alvarinho Soalheiro 2017, respectievelijk 10 en 9 euro.

Als voorgerecht kiezen we voor de Coquille met knolselder en Mizuna, een Japanse slasoort, aan 19,50 euro en een vegetarische Blueness salade aan 12,50 euro met fetakaas en gepofte rijst en afzonderlijk een pittige vinaigrette van zwarte look en sesam. De "Sergio-smaken" zijn herkenbaar en schitterend gebalanceerd zowel qua smaak als texturen. De hoofdgerechten bestaan uit vis, vlees of gevogelte, de groenten of rijst moeten als side dish besteld worden. We kiezen de Crispy Misokip van de Robata grill met krokant gebakken kippenvel (12,50 euro) en verder de Miso Aubergine met sesam (8,50 euro) met een portie rijst hotpot (12,50 euro) met daarbij paddenstoelen en algen. De kip is perfect van cuisson met een goede kruidenmix, maar het knapperig gebakken vel heeft weinig smaak. De aubergine krijgt een nieuwe dimensie dankzij de sesam en de rijst dish is een goede aanvulling, hoewel gewone gestoomde rijst ook zou smaken en de accenten van de andere gerechten niet zal beïnvloeden. Uiteindelijk willen we het licht houden voor de lunch en kiezen voor een strandwandeling in plaats van dessert. Blueness is zeker een aanrader, niet alleen voor de smaken maar ook voor de totaalbeleving.

Onze score: - smaakbeleving en presentatie gerechten: 55/70 - bediening en klantvriendelijkheid, kader, hygiëne, wijnkaart: 22/30 - totaal: 77/100

Prijsindicatie (03-02-2019)


€ 65,00 à la carte

€ 10 euro per glas min. prijs / fles witte wijn
€ 10 euro per glas min. prijs / fles rode wijn
Rolstoel vriendelijk
Parking beschikbaar
Hotel in de buurt