Bartholomeus

Zeedijk 267

8301 Knokke-Heist

92 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Bart Desmidt - gastvrouw Sandra Desmidt

Sluitingsdagen:

Dinsdag - woensdag - donderdag
050/51.75.76 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

OPGELET: HET IS NIET MEER MOGELIJK OM TE RESERVEREN, TOT AAN DE SLUITING VAN RESTAURANT BARTHOLOMEUS 16 DECEMBER 2019 IS ALLES VOLZET.

Bij restaurant Bartholomeus zorgt gastvrouw Sandra Desmidt dat elke gast zich welkom voelt en weet dat er een VIP behandeling volgt. Chef Bart zegt zelf dat "B" staat voor blijven terugkomen, maar voor mij is het de "B" van de Betere gastronomie. Voor het 4-gangen menu dat we kiezen wordt 85 euro gevraagd maar meteen is ook een glas huis Champagne "Mailly" Grand Cru inbegrepen en enkele onweerstaanbare voorproevertjes. Een buisje van aardbeien gevuld met ijskoude ganzenlever doet ons meteen watertanden. De smaken passen perfect en de presentatie is eigentijds en zeer mooi. Een toast met rog en kappers en een escabèche van makreel met fregula en sherry smaken even goed.

Op aanbeveling van de sommelier kozen we de Viognier van Albet i Noya 2013. Een schitterende witte wijn die zich aanpaste aan ieder gerecht maar wel met een stevige prijs van 74 euro. De garnalen van het voorgerecht worden verstopt onder een structuur van watermeloen in combinatie met pickels en een krokant van sesam. Voor sommigen misschien vergezocht, maar voor mij overheerlijk en fris. Als tussengerecht krab in een omslag van Romeinse sla met ei en harissakruiden, een voltreffer en opnieuw bijzonder licht. Voor het hoofdgerecht laat de chef keuze tussen zeetong of hoevekip. Ik kies de hoevekip die echt bijzonder sappig is met zuiderse smaken van aubergine, tomaat en naanbrood met daarbij zicht op zee als je door het raam kijkt, deze menu creëert meteen een vakantiegevoel waar ik nog lang kan van nagenieten.

Het dessert met frambozen, ijs, vlierbloemsem, zanddeeg en eiwitschuim is bijna te mooi om aan te beginnen, fris en zoet wat ik verwacht van een heerlijk dessert.

Restaurant Bartholomeus behoort volgens alle FoodTasters tot de top van de Vlaamse gastronomie, niet alleen voor de creativiteit en de perfecte uitvoering van het keukenteam, maar ook voor de klantvriendelijke en professionele bediening en de uitstekende prijs-kwaliteit verhouding van het menu, kortom een totaalbeleving die we kunnen aanbevelen.

Onze beoordeling: - smaakbeleving en presentatie gerechten: 64/70 - bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 28/30 - totaal: 92/100

Prijsindicatie (01-10-2018)

€ 55,00 Niet op zon- en feestdagen lunch menu (aantal gangen: 3)
€ 87,00 lunch menu (incl. wijnarrangement)
€ 109,00 diner menu (aantal gangen: 5)
€ 155,00 diner menu (incl. wijnarrangement)

€ 151,00 à la carte

€ 49,00 min. prijs / fles witte wijn
€ 55,00 min. prijs / fles rode wijn
Rolstoel vriendelijk
Prijs Kwaliteit
Huiswijn aanwezig
-->