Air republic

Maritiem Plaza 1

4506KZ Cadzand-Bad (Nederland)

68 /100

Type keuken:

Trendy keuken

Chef:

Alex Buiten-Sergio Herman

Sluitingsdagen:

Woensdag - donderdag
0031/85.833.19.19 - EMAIL - WEBSITE

Beschrijving

Zo staat het op de website: “AIRrepublic is een laagdrempelige brasserie van Sergio Herman in de jachthaven van Cadzand“. Met laagdrempelig zullen ze de trede bedoelen, niet de rekening.

Naar onze mening hebben we te veel betaald voor wat de hele restaurantbeleving voorstelde. De ligging is uniek en zalig: een moderne witte blokkendoos aan een kleine, vers aangelegde mini-jachthaven. Zicht op zee, prachtig. Het terras heeft iets van een volière en het interieur, wel, het is mensengoesting natuurlijk, werkelijk niets past bij elkaar. Dat geldt ook voor de kostumering van het personeel: een combinatie van blauwwit gestreepte zeemanstoffen, boswachtergroene en dikke jeansstoffen. Ook de plantenbakken aan de inkom zagen er zeer verwaarloosd uit met verdorde plantenresten.

Het is niet omdat Sergio Herman sappig Zeeuws spreekt dat het personeel van chef Alex Buiten moeilijk verstaanbaar mag praten.

Bij het aperitief stelde de kelner enkele hapjes voor, we kozen gezamenlijk met 5 andere tafelgenoten voor 3 porties Zeeuwse garnaalkroketten (2) met tartaar (15,00 €), die zijn met panko bereid en echt weinig garnalen, daarbij een brioche met gerookte Oosterschelde paling (18,50€) die fantastisch smaakte en een Focaccia met buratta (12.00€). De Focaccia was zeer lekker, maar werd met olie overgoten wat geen meerwaarde was. Toen we van het aperitief en de smaakvolle hapjes genoten, werd meermaals nagevraagd of er al een keuze was gemaakt voor de andere gerechten. We prezen ons gelukkig dat we niet snel beslist hadden, want het tempo waarmee de gerechten volgden éénmaal gekozen was verbluffend.

De voorgerechten waren goed, 3 gegrilde langoustines (41,50€), Heilbot met witloof (23€), Marokkaanse auberginesalade (19€) en vissoep Oud Sluis (19€). Daarna de hoofdgerechten met vrij sober voor de prijs: Tarbot, gebakken witte asperges, kreeften béarnaise. Pak vast: 55,00 €. Slik. Zeetong met jonge wortel en beurre noisette (52€), de zeetong lag daarenboven nog in een olieachtige saus en had een topping van bieslook en sjalot wat overheerste op de smaak van de zeetong, jammer. Daarbij werden ook nog groene asperges gegeven opnieuw met veel olie en gelukkig afzonderlijk beurre noisette. De hoeveelheid aan borden en potjes per gerecht zorgden enigszins voor stress aan tafel, zeker met 6 personen. De Simmentaler (49,50€) was perfect gebakken, een afzonderlijk garnituur van veldsla, asperges, foie-boter en een bord met 4 grote frieten met saus verzekerde nogmaals een goed gevulde tafel.

Het tafelgezelschap was hoogst verbouwereerd over de vuile wijnglazen op tafel. Waarschijnlijk de afwasmachine. Nieuwe wijnglazen gevraagd, opnieuw enkele vieze exemplaren. Onbegrijpelijk.

Met de wijnkaart hebben we uitbundig gelachen. Het past niet maar we hebben het toch gedaan.

Voorbeeld: “Coquard Loison Fleurot 2013, (47,00 €). Jonge wijnmaker die verlegen is maar zijn wijnen compenseren dit zeer goed. Lichte rode wijn die kracht, persoonlijkheid en elegantie combineert, licht gekoeld is deze wijn zeer lekker met vis gerechten”. Echt waar.

Nog een voorbeeld: “Veronica Ortega, R.O.C. (60,00 €). De vrouwelijke wijnmaakster en de wijn spreken tot de verbeelding. Een zekere schoonheid met een ruig accent”. De foto van de vrouw ontbreekt helaas.

We hebben trouwens een Touraine Le Blanc de la mariée van 2017, François Plouzeau, gedronken. En die sprak helemaal niet tot onze verbeelding. Ook enkele schrijffouten in de wijnkaart geven ons de indruk dat oog voor detail ontbreekt.

De taxi die ons van Knokke naar Cadzand bracht tegen 18u30 zei ons dat we zeker niet voor 23u buiten zouden zijn, we hebben hem gebeld aangezien we rond 21u30 al buiten stonden, zonder dessert weliswaar maar wel met koffie, thee en pousse-café vergezeld van een laatste groet uit de keuken met softijs en madeleines. In het café konden we niet meer terecht, dat was maar tot 18u open.

Onze beoordeling: - smaakbeleving en presentatie gerechten: 49/70 - bediening, klantvriendelijkheid, kader, hygiëne en wijnkaart: 19/30 - totaal: 68/100

Prijsindicatie (20-04-2018)


€ 95.00 à la carte

€ 25.00 min. prijs / fles witte wijn
€ 32,00 min. prijs / fles rode wijn
Restaurant heeft een terras